Di sini komer kena lihat dengan hati. Baca dengan otak. Baca sampai habis. Dalam hati ada perasaan. Dalam otak ada akal. Kalau tidak komer tak faham.

MAAF

Semua blog yang ada iklan tersembunyi, iklan jual produk untuk tujuan seks, dan iklan yang menempel di tengah halaman (sama ada menutup teks atau tidak) akan dikeluarkan.

Saturday, 17 December 2011

MASA YANG SESUAI UNTUK MENANGKAP LANGSUYOR

Ha ha ha! Ingat Yong bomoh ke? Kot korang nak tangkap antu ori kena minta petua dari Uncle seekers le. Kot Yong tau pun, Yong takkan buka rahsia kat sini.  

Nak jadikan citer, Yong ada jumpa langsuyor jadian. Selalunya antu pura2 jadi orang, tapi ni kes terbalik. Yong jumpa demer ni tepi tiang, bawah tangga, tepi longkang, tepi jambatan, dalam tandas, atas wayar litrik dan mungkin dalam almari orang kaya yang makan duit haram. Ada yang kata asei demer PATI, tapi dah bersumpah jadi langsuyor. Bezanyer demer dengan langsuyor ori, golongan ini ada jantan dan betina.

Kami sedia berkhidmat. Ade ramei lagi kat dalam tempayan tengah tunggu arahan ketua penyamun.
Bilakah masa yang sesuai nak tangkap demer? Bila parlimen bubar. Demer akan duduk di beberapa tempat istimewa. Komer teka le sendiri. Salah pun takpe. Bukan kena tok ketampi. Kalau kita bior langsuyor ni berleluasa, tuan2 demer akan terus hisap darah kita. 

No comments:

Post a Comment

Komen mengkomer Yong tapis. Yong tak gemor kalau komer singgah dan melalut dengan bahasa mencarut atau bersifat racist. Yong takkan terbitkan. Komen yang ada link iklan akan masuk dalam spam. Tak kira dari penyokong mana-mana parti. Tak puashati? Ini hak tuantanah - untuk terbit atau tidak terbitkan komen mengkomer.