Esok je Yong tulis benda yang serius. Malam ni Yong sambung N3 terdahulu di sini tentang gambar orang kenamaan kat tempat makanan/minuman dan impaknya pada pelanggan. Hari ni Yong pergi ke kopitiam dan ambik gambor Datuk Misbun. Jeng, jeng, jeng...
GAMBAR PENUH "CARDBOARD CUT-OUT" DATUK MISBUN DEPAN RESTORAN, GAMBAR GELAP KERANA PANTULAN CAHAYA DARI RESTORAN. |
GAMBAR YANG SAMA LEBIH JELAS, TAPI RESTORAN TAK PASTI. YONG CILUK DARI BLOG TOKSERA DI SINI |
YANG NI IKLAN DEMER LER. KAT SINIPUN ADER DATUK MISBUN |
INI PULOK NASI AYAM DEMER. YONG TAPAU |
Oleh kerana blog ni bukan nak mengiklan kopitiam tersebut, bior Yong komen tentang servis restoran ni.
Pertama, bila kita tapau, demer guna bekas plastik macam dalam gambor. Sebelah sup, sebelah nasi. Komer yang beli kena bawa berhati-hati. Tak boleh main campak je. Kalau tidak, sampai rumah nasi dah jadi bubur ayam ler. Heheheh. Sebabnya kuah sup dah tumpah ke nasi. Sepatutnya nasi dimasukkan di bekas yang berasingan dari sup kerana ada orang tak suka nasi bercampur sup. Orang yang macam tu termasuk Yong.
Kedua, sokong kangkungnya dah jatuh kualiti. Kuahnya tak sedap macam dulu. Kenapa ye? Tak tahu le. Tapi dah tak sedap.
Harap restoran ni jaga kualiti makanannya. Kalau tidak pelanggan yang cerewet macam Yong akan lari. Kesetiaan Yong pada premis makanan sama macam kesetiaan Yong pada pemimpin. Kot tak dapat maintain prestasi, Yong belasah dan belah.
Dari segi positifnya, pekerja-pekerja di restoran (tak tahu yang kat dapur camne) semua baik dan ramah mesra.
maaf lah Yong ,,, mcm bekas makanan itik saya laah yg Yong tapau tu hehehheheheh
ReplyDeletehttp://bintongan.blogspot.com/
Salam Pak Oncu,
ReplyDeleteSetuju. Walaupun packaging itu economical, tapi tak sesuai untuk makanan basah!