KEKAWAN

KUALA LUMPUR

KUALA LUMPUR
JOM NYANYI

Wednesday, 9 January 2013

BEDEBAH! BERANI SUNGGUH DEMER BAGI MALU POLIS!

KETUA KEPADA SEMUA KETUA POLIS GELAK CAMNI

Imej polis sekarang macam bau minyak atar mamak yang terkena peluh! Bacin! kata orang Jawa. Bukan salah ibu mengandung. Tetapi memang untung nasib badan sendiri.

Bila tengok gambor 3 ekor makhluk buat tiger show di IPPD Shah Alam, Yong kesian pun ada, nak tergelak pun ada.



Sungguh ironis. Tempat yang begitu rapi susunan protokolnya, boleh ditembus sekumpulan penganjur yang minat tiger show? Lebih ironis lagi tempat yang begitu rapi menyimpan rahsia boleh bocor bila ada benda pelik macam ini berlaku. Malu itu terus dibawa masuk Facebook!
  • Anggaplah ini balasan deposit tunai dari Allah di atas sikap ganas polis ketika memalukan peserta-peserta Bersih secara perlakuan yang teruk di khayalak ramai.
  • Anggaplah ini balasan deposit tunai dari Allah di atas sikap polis yang berat sebelah apabila ceramah Pakatan Rakyat diganggu oleh samseng ameno, sehingga ada yang hadir cedera.
  • Anggaplah ini balasan deposit tunai dari Allah kerana sikap terlalu ghairah memalukan pemimpin dan aktivis Pakatan Rakyat melalui tindakan yang menjurus penganiayaan.
  • Ataupun, adakah sebenarnya ini bukan pertama kali?
Disebut juga yang hadir tu pegawai atas dan bawah. Bukan polis jenis kapcai!

Yong percaya dalam pasukan polis ada ostad. Ada kaunselor ostad. Ada juga yang keluar dari sekolah agama. Adakah orang-orang yang ada pendidikan agama ini turut hadir dalam majlis yang ada tiger show ini? Kesian tok-tok alim dalam IPPD.

Bertaubatlah sebelum terlambat

4 comments:

  1. Salam Yong, teman dpt tahu geng2 polis ni klu masuk pub,disko dan karaoke, diorang masuk FOC... Betul ke tak, tak tahu lah... Ada bilik khas, GRO yg fresh2... Jadi, boleh jadi dah terbiasa tgk tiger show, dah nak pencenpun nak tengok lagi....last punya show... Kah kah kah!!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bhai Baretta...

      Maklumat lu tu sohih la bhai... Memang itu la stendet dier... tambah lagi kalu kawasan tue bawah jagaan anggota tue... hehehe

      C++
      CipanTapirTenuk.Blogspot

      Delete
    2. Salam Baretta & C++

      Sedara Yong pernah citer. Dia kawan dengan polis. Satu hari demer pegi makan kat restoran. Lepas makan polis tu ambik rokok. Pekedai suruh bayor. Polis tu kata rokok tu barang seludop. Selamba jer dia ambik dan berlalu.

      Yong nasihat sedara jangan kawan lagi dengan polis tu.

      Yong masih percaya dalam jabatan polis tu ada yang baik. Tapi yang jahat tu bukan sedikit. Jadi yang baik tak dapat buat apa-apa.

      Jadi Yong tak heran jika demer ada special GRO.

      Harap demer insaf.

      Delete
  2. dah mati baru dia insaf..masa tok guru umporno baca talkin...hasil tarbiah umporno lahanat

    ReplyDelete

Komen mengkomer Yong tapis. Yong tak gemor kalau komer singgah dan melalut dengan bahasa mencarut atau bersifat racist. Yong takkan terbitkan. Tak kira dari penyokong mana-mana parti. Tak puashati? Ini hak tuantanah - untuk terbit atau tidak terbitkan komen mengkomer.