Di sini komer kena lihat dengan hati. Baca dengan otak. Baca sampai habis. Dalam hati ada perasaan. Dalam otak ada akal. Kalau tidak komer tak faham.

MAAF

Semua blog yang ada iklan tersembunyi, iklan jual produk untuk tujuan seks, dan iklan yang menempel di tengah halaman (sama ada menutup teks atau tidak) akan dikeluarkan.

Monday, 30 September 2013

MAKA HENDAKLAH BERPANDUKAN KEPADA AMANAH YANG DINYATAKAN OLEH RASULULLAH SAW: USTAZ NORDIN JAAFAR


Maka hendaklah berpandukan kepada amanah yang dinyatakan oleh Rasulullah SAW:

"يا عبد الرحمن بن سمرة، لا تسأل الإمارة، فإنك إن أوتيتها عن مسألة وكِّلت إليها، وإن أوتيتها عن غير مسألة أُعِنْتَ عليها. 

Wahai Abdul Rahman bin Samurah!, jangan sekali-kali meminta jawatan menjadi ketua (pemimpin) . Maka sesungguhnya jika sekiranya kamu diberi jawatan dengan memintanya nescaya dibiarkan memikulnya (tanpa pertolongan Allah), sekiranya diberi jawatan itu tanpa memintanya nescaya kamu diberi pertolongan melaksanakannya. 

Baca ucapan lengkap di blog Sisi Bukit

Yong serah bab hadith in kepada yang arif. Jadi, bacalah seterusnya dengan hati yang terbuka. Ucapan Ustaz Nordin memang senada dengan kenyataan Mursidul Am PAS, Tuan Guru Nik Aziz:

BACA STERUSNYA DI SINI

Yong takde nak komen. Kalau komen-komen nanti ada yang memfitnah Yong menyerang ulama pulak. Kita yang bersedia berfikir di luar kotak tahu, siapa yang menyerang siapa.


No comments:

Post a Comment

Komen mengkomer Yong tapis. Yong tak gemor kalau komer singgah dan melalut dengan bahasa mencarut atau bersifat racist. Yong takkan terbitkan. Komen yang ada link iklan akan masuk dalam spam. Tak kira dari penyokong mana-mana parti. Tak puashati? Ini hak tuantanah - untuk terbit atau tidak terbitkan komen mengkomer.