Di sini komer kena lihat dengan hati. Baca dengan otak. Baca sampai habis. Dalam hati ada perasaan. Dalam otak ada akal. Kalau tidak komer tak faham.

MAAF

Semua blog yang ada iklan tersembunyi, iklan jual produk untuk tujuan seks, dan iklan yang menempel di tengah halaman (sama ada menutup teks atau tidak) akan dikeluarkan.

Monday, 14 April 2014

SIAPA YANG AKAN NAFI PILOT MH370 TELAH DENGAN SENGAJA MEMBUANG KOTAK HITAMNYA DI LAUTAN HINDI SELATAN?

Hari-hari mendengar dan membaca cerita ping memang sakit hati. Hari ini ping mati dan keluar minyak pulak...

Komer nak percaya, ikut suka hati komer...

Selain mencari ping, Hishamuddin asyik menafikan berita yang dimuatkan dalam akhbar, sama ada dari luar negara atau dari dalam negara. Tak terkecuali laporan dari lidah UMNO/BN, Utusan dan NST.

Nafi, nafi, nafi, nafi, nafi......Deny, deny, deny, deny, deny...

Penafian Hishamuddin masuk berbagai-bagai berita...Melayu ada, Inggeris pun ada... Suka hati nak baca yang mana satu...Contohnya:

NAFI, NAFI, NAFI

DENY, DENY, DENY

Yong tak tahu nak kata apa lagi...Kalau selalu sangat nafi, nafi, nafi...lama-lama orang tak percaya dah...

Oleh sebab itu tak hairan jika ada Blogger yang menulis betul-betul di luar kotak...

13 APRIL 2014
MH370 : Episod Selanjutnya

Bhai/DeeDee semua...

Satu perkara yang jelas dalam episod kehilangan secara misteri pesawat 9M-MRO (penerbangan MH370) aderlah terlalu banyak percanggahan maklumat diantara pihak yang berkuasa dengan sumber maklumat risikan..

Untuk makluman semua... Bagi Agensi... Dalam tempoh 9 jam pertama isu ini diumumkan, beberapa unit telah dihantar terus ke lokasi di Central Asia, Thailand dan Filipina.. Ianya berlaku tanpa arahan dari MKN... Tambah lagi Agensi tidak tertakluk dibawah MKN...

Tetapi beberapa agensi yang dibawah tadbir MKN mendapat arahan untuk menggerakkan aset mereka selepas 24 jam selepas MAS mengumumkan MH370 hilang...

Selepas itu beberapa maklumat mula bertali arus masuk dari aset-aset risikan dan pemantauan yang mana setiap satunya mula bercanggah antara satu sama lain... Kontradik... Dan akhirnya selepas 72 jam berlalu.. Pihak atasan dalam Agensi terus menutup operasi diluar negara dan semua balik ke Malaysia...

Akhirnya hasil risikan Agensi... Didapati pesawat 9M-MRO itu telah mendarat di satu lokasi di Malaysia pada permulaannya sebelum pesawat itu dipindahkan terbang ke lokasi lain... Maka bermulalah episod kejar mengejar didalam negara untuk mengesan pesawat tersebut yang telah ditukar signature IDnya..

Bagaimana dengan penumpang dan krew pesawat malang tersebut. Perkara ini pun jadi satu isu... Dalam satu kes, Agensi telah berjaya menyerbu satu lokasi yang disyaki semua mereka ini disimpan... Tetapi nampaknya telah terlambat beberapa jam kerana lokasi tersebut telah dikosongkan..

Aderkah ader pembocor maklumat dalam Agensi yang menberitahu biler serbuan akan dibuat dan dilokasi mana..?? Itu biar pihak Agensi menyiasat dalang yang membocorkan maklumat..

Dari apa yang Agensi jangkakan... Kemungkinan semua penumpang dan anak kapal MH370 adalah masih selamat tapi dalam kondisi yang agak teruk.

Mengenai pesawat B777-200ER itu... ianya telah berubah nombor siri dan telah diterbangkan ke beberapa lokasi dalam negara. Ianya masih dalam siasatan.

Berkenaan dengan signal ping di Lautan Hindi... Pihak Agensi tidak berminat untuk turut sama mencari disana kerana ianya aderlah sekadar hoax jer... Pesawat MH370 tidak pernah keluar sama sekali dari ruang udara Malaysia pada 8 hb Mac 2014 dan pesawat itu juga tidak melintas ruang udara Indonesia mahupun Thailand...

Bilakah agaknyer episod baharu bagi MH370 ini akan bermula... Aderkah kita akan terus dimainkan dengan cerita ping dari kotak hitam yang dah kehabisan baterinya... Aderkah kita akan terus dimainkan dengan cerita 4 atau 6 kotak hitam yang berbunyi pinger nya...

Siapakah dan negara manakah yang mensabotaj pencarian di Selatan Lautan Hindi dengan mencampakkan beberapa kotak hitam yang mengeluarkan bunyi pinger...

Tunggu telenovela dan soap opera ini berlangsung... Hahaha

*** By the way... Najib Razak takder kater MH370 terhempas di Lautan Hindi Selatan... Tapi dok kelam kelibut cari kotak hitam... Aper punya giler aaa.... Tak terhempas... Tapi kotak hitam jatuh dalam laut... Bodoh dan bangang ker aper.... Hahaha

(C++)

Tidak hairan juga jika ada rakyat Malaysia yang mula mempersoalkan ketelusan Kerajaan dalam menangani kehilangan MH370.

BACA DALAM BM DI SINI

Salah siapa jika lebih daripada separuh rakyat Malaysia yang mengambil bahagian dalam tinjauan The Malaysian Insider percaya kerajaan Barisan Nasional (BN) menyembunyikan maklumat mengenai kehilangan pesawat MH370?

4 comments:

 1. memang PM kata tak terhempas
  Tapi sibuk cari dalam lautan Hindi
  PM siap pegi Australia

  ReplyDelete
  Replies
  1. Salam Pak Long

   Ater...Nak cari kat awang2an tak pandai. Cari kat laut jerler...

   Delete
 2. Mana mungkin pilot MH370 boleh membuang kotak hitam semasa penerbangan di Lautan Hindi, sebab pintu perlu dibuka untuk membuangnya. Sebelumnya pula kotak hitam mestilah ditanggalkan dari housingnya. Yg mungkin adalah kotak hitam tidak sempat dipasang pd pesawat yg diyakini selamat selama ini, untuk proses penyelenggaraan dan pesawat diterbangkan tanpa kotak hitam itu. Itulah yg dimaksudkan tanpa bee mana ada ping sebelum ini. Atau dah kena jual macam enjin jet dulu agaknya. Tapi rasanya pesawat dan kotak hitam itu tidak berada di kawasan carian, memang tidak akan dijumpai di situ melainkan dgn penggantian dummy.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Salam ahmad salleh

   Fuyooh! Pengamatan miker amat tajam nampaknya.

   Logik jugak tu sebab MH370 tak dapat dikesan oleh radar TUDM yang canggih!

   Delete

Komen mengkomer Yong tapis. Yong tak gemor kalau komer singgah dan melalut dengan bahasa mencarut atau bersifat racist. Yong takkan terbitkan. Komen yang ada link iklan akan masuk dalam spam. Tak kira dari penyokong mana-mana parti. Tak puashati? Ini hak tuantanah - untuk terbit atau tidak terbitkan komen mengkomer.