Di sini komer kena lihat dengan hati. Baca dengan otak. Baca sampai habis. Dalam hati ada perasaan. Dalam otak ada akal. Kalau tidak komer tak faham.

MAAF

Semua blog yang ada iklan tersembunyi, iklan jual produk untuk tujuan seks, dan iklan yang menempel di tengah halaman (sama ada menutup teks atau tidak) akan dikeluarkan.

Tuesday, 18 August 2015

RM2.6 BILLION ITU PENGHARGAAN KERANA MELAWAN ISIS

Inilah penjelasan paling pelik tentang duit RM2.6 Billion yang masuk akaun peribadi PM 1Malaysia, setakat ini:

BAIKNYA ARAB SAUDI! (TMI)

Walau bagaimanapun, agak menghairankan kerana semasa derma itu dimasukkan ke dalam akaun Najib, Dunia belum mendengar kisah ISIS ni. Hebat dan baik hati sungguh intelligence Arab Saudi. Malaysia belum buat kerja (melawan ISIS), duit masuk dulu: 

Menurut Sarawak Report, terkini aliran kewangan duit RM2.6 Billion itu seperti berikut:

DUIT SIMPAN DI SINGAPURA LAGI SELAMT KOT? (SR)

Bila disimpan di bank Singapura, duit itu jadi dollar. Maka nilainya lebih stabil dan tidak merudum macam ringgit Malaysia. Err...betul ke?

Patut sebelum buat kenyataan, buatle kajian sikit. Boleh juga tanya menantu Haji Hadi. Mungkin dia peduli bila ISIS mula beroperasai. Kalau ikutkan catatan "gembira" ISIS sampai nak melelehkan air mata mamat ini, gerombolan militant tersebut hanya menonjol sekitar Jun 2015:

KENAPA KETUA BAHAGIAN UMNO KUANTAN TAK TANYA MAMAT INI?

Kesian Ketua UMNO bahagian Kuantan. Konon nak cover PM 1Malaysia. Sekarang dah kantoi. Mendidih jugak ni!

Kalau tak puas hati boleh tanya pakcik Wiki.

Sekian.

*Jangan cari link kenyataan Zaharudin tu. Baca saja di themalaysianinsider.com.




4 comments:

  1. Salam Yong

    Sebentar tadi Najib menafikan Malaysia a failed State

    Sebenar ya kami lah yg menggunakan istilah 'failed state' pada tahun 2014.

    Selepas itu ia di tiru oleh Anwar Ibrahim..

    Alhamdulilah propaganda kami berjaya...

    Tq Yong ... We made it
    P.s rm4.88 insyallah untuk buat Najib sedar... !!! Tq Najib kerana baca web kami!!!

    ReplyDelete
  2. Salam Yong,
    Kalau bangkai gajah tak yah siram dengan minyak wangi selori, busuknya tetap menusuk ke hidung. Lagi banyak siram lagi banyak busuk yang keluar.

    ReplyDelete
  3. Lebih kurang sama mcm DLM plot mission impossible 5.

    ReplyDelete

Komen mengkomer Yong tapis. Yong tak gemor kalau komer singgah dan melalut dengan bahasa mencarut atau bersifat racist. Yong takkan terbitkan. Komen yang ada link iklan akan masuk dalam spam. Tak kira dari penyokong mana-mana parti. Tak puashati? Ini hak tuantanah - untuk terbit atau tidak terbitkan komen mengkomer.