Di sini komer kena lihat dengan hati. Baca dengan otak. Baca sampai habis. Dalam hati ada perasaan. Dalam otak ada akal. Kalau tidak komer tak faham.

MAAF

Semua blog yang ada iklan tersembunyi, iklan jual produk untuk tujuan seks, dan iklan yang menempel di tengah halaman (sama ada menutup teks atau tidak) akan dikeluarkan.

Sunday, 20 September 2015

N3 HUJUNG MINGGU: INI BUKAN GAMBAR PHOTOSHOP YER

Tiga gambar tak ori:

BUKAN OREN WARNA PAKAIAN TOK SAMI KE?

GEMBIRANYA DIA PAKAI BAJU WARNA OREN

BUKAN HARAPAN TU PERKATAAN YANG KAMU BENCI KE? 


Yang ini baru ori:

USTAZ AHMAD AWANG DAN USTAZ ABD GHANI SAMSUDDIN BERSAMA LIM KIT SIANG. MEREKALAH PENASIHAT PARTI YANG DIHORMATI AHLI

Ada pihak konon penyokong ulama kata parti AMANAH yang baru ini menghina ulama sebab lantik demer sebagai penasihat. Demer kata penasihat jer, bukan Presiden.

Weh! DAP pernah menghina Lim Kit Siang tak? Kan Lim Kit Siang tu Penasihat jer?

Kalau parti DAP yang ramai Cina kafir tu boleh menghormati penasihat demer, kenapa AMANAH, sebuah parti yang terasnya Islam dan ramai Melayu tak boleh?

Belum pernah lagi Ustaz Ahmad Awang dan Ustaz Abd Ghani Samsuddin maki hamun atau guna analogi haiwan najis mughallazah bagi mencerca manusia dalam ceramah.

Kalau rabun mata, guna cermin mata. Kalau buta mata guna tongkat. Kalau buta hati, apa pun tak guna.

26 comments:

  1. sudahlah dok mengarut yong oiii. meluat aku tengok.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Unknown

      Sapa suruh hang singgah?

      Delete
    2. Semuga yong n amanah sentiasa maju jaya...

      Delete
    3. yong jgn layan najis berat ni

      Delete
    4. Kalau dah meluat tak payah la baca...pi jilat pungkoq haji lagi afdal dapat pahala kah kah kah....

      Delete
    5. Bila PAS dan UMNO nak bergabung ni, letih tengok diaorg punya lakonan

      Delete
  2. Teghingat teman mase memule ambik tahu pase politik.. Mase tu oghang UMNO cukop meluat maghoh dengan penjawat presideng PAS sekaghang, Tuang Haji Hadi Awang. Ate, diye le yang buat fatwa UMNO tu kapior! UMNO tak sior Islam, ikot undang2 REID. Tapi sekaghang kemain lagi yek.. teman ghase, tak mustahil PAS dengan UMNO ni bergabung jugok sudahnye satu haghi nanti..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam Kapok Tupo

      Bior le bergabung. Lagi cepat bergabung lagi baik.

      Delete
    2. Teman nak kobar.. kurang2nya utk nafikan UG PAS berani lawan UMNO di Rompin..
      Kalau PAN nak nafikan jadi AMAH DAP sampai ke hari ni x nampak penafian dari segi perkataan dan jauh sekali dari segi perbuatan.. soheh lah tu nooh..

      Delete
    3. Wan Rosli, kamu asyik baca Utusex, Berita hairan dengan Harakah. Mana kamu nak jumpa penafiannya?

      Tak tahu cakap Perak, jangan cakaplah. Buat semak jer.

      Delete
    4. aje ngan ye, getek teman mace nye.

      Delete
    5. Hahaha, sibuk nk ckp perak x gheti. "Teman nak kobar".. Hahaha. Kobar cucu opah kamu...

      Delete
  3. errr betol ker khalid tuh dah serah borang keahlian pd pas.... klu betul bagai mana yerr dgn kedudukan dia sebagai mp dan dun... perlu di lucutkan idak sbb pas suh mp n dun yg kluar pas lucut gak kan

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam PUPPETS

      Bab ini ada banyak story. Cer tanya Blogger The Sniper. Miker akan terkejut!

      Delete
  4. PAN ke AMA(na)H?.. Kalau PAN tu kuali.. nama tu agak sesuai (kasi sengau sikit sebut tu).. tapi kalau AMAH (kpd DAP).. nama tu lagi sesuai (kasi sengau dua harakat sebut tu)..

    Korang rasa kalau DAP tolak HUDUD, berani ke AMAH dia sokong HUDUD?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wan Rosli,
      Apa yang kamu masih tidak berpuashati?

      Tolong Kemaskinikan status RUU yang kecoh diperbesarkan oleh Pas..adakah sudah ada ditangan Dewan Speaker untuk dibahaskan atau masih ting kosong..?

      Ingat! Akal yang dikurnaikan oleh Allah swt jangan pendekkannya..

      Delete
    2. Wan Rosli,

      Jemput ke rumah@ blog aku ler kalau nak sembang macam orang tak akal @ akhlak rendah like you always did ! Lu jangan berani dengan pompuan aje macam lu punya kepala TGHH, kepimpinan ulamak lu did to women sebagai alat gadaian baiah ! Sesat lagi menyesatkan !

      Sepatutnya korang tunjuk contoh, akhlak yg baik & banyak bersabar ! Lu & penyokong mana boleh berkasar dengan orang lain. Buat malu Islam aje PAS kononnya sebagai pejuang Islam tapi penyokong, pendokongnya cakap kasar, kesat dengan sedara seIslam & orang bukan-Islam ... atau, semua tu topeng aje, korang bukan 'wali Allah' pun?

      Literally PAN memang kuali.. seswai untuk ketuk kepala mangkuk ayun macam korang yg kononnya "pejuang, Islam, penyokong kepimpinan ulamak". Irony, Yusuf al-Qadarawi yg tak tegar hudud lu tak sokong pulak?

      Paradox !

      Delete
    3. Wan Rosli

      Kamu ni sebenornya balaci UMNO. Tidak tahu berhujah, kemudian keluar topik.

      N3 hari ini ialah mengenai ketandusan idea pemimpin PAS, sama ada dari segi pakaian atau program. Semua nak tiru jer. Yang ditiru itu pula kononnya dia benci.

      Delete
  5. Sapot yg ori(pas) tolak tiruan cap itik( pan).. Geng kecewa ini telah ditipu syaitan manusia(dap)..bertaubatlah selagi ada masa, bila dh sampai ajal lks pun xdpt tlg.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ramboo III

      Siapa yang kecewa? Siapa yang meniru? Siapa yang ditipu syaitan (UMNO)?

      Hahaha!

      Delete
  6. Salam yong
    Demer pn tringin nk jd sami dh kot..dh bosan jd ulamak la tuuuu..kahkahkah

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam Sam Sung

      Dah jadi geng tak tahu malu.

      Delete
  7. Pas bakal jadi ahli kerabat BN yang ke .....berapa ye? Ntah tak tau. memang tak perlu ambil tahu.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam Benbrahem

      Biorle...Kalah takpe, asal Allah redha. Kikiki!

      Delete
  8. masih awal sgt lgi nakmuji2 pakcikyong oii...heeh2...leh caya ke DAP ni..bkn nk rasis..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yong perempuan. D.anna oii! kamu tak reti base ke?

      Delete

Komen mengkomer Yong tapis. Yong tak gemor kalau komer singgah dan melalut dengan bahasa mencarut atau bersifat racist. Yong takkan terbitkan. Komen yang ada link iklan akan masuk dalam spam. Tak kira dari penyokong mana-mana parti. Tak puashati? Ini hak tuantanah - untuk terbit atau tidak terbitkan komen mengkomer.