Di sini komer kena lihat dengan hati. Baca dengan otak. Baca sampai habis. Dalam hati ada perasaan. Dalam otak ada akal. Kalau tidak komer tak faham.

MAAF

Semua blog yang ada iklan tersembunyi, iklan jual produk untuk tujuan seks, dan iklan yang menempel di tengah halaman (sama ada menutup teks atau tidak) akan dikeluarkan.

Saturday, 3 December 2011

SOALAN BOCOR - SAPA BOLEH JAWAB?

Siapakah orang ini?

Kenapa dia menagis?

Apa kaitan orang yang menangis dengan gambar ini?

Sempena penutupan perhimpunan yang penuh maki hamun dan jerit pekik, kita pergi ke blog LovePerak  dan tengok semula video mengenai gambar di atas. Video itu Yong dah letak kat sini. Cerita sedihnya kat blog itu.

Bacalah N3 dalam blog Yong cadangkan dengan otak. Selepas tengok video, kita fikir dengan hati. Bolehkah kita percaya bahawa keadilan akan wujud jika gerombolan yang membunuh pendakwah Islam Memali masih berkuasa? Bolehkah?

Bayangkan jika ia berlaku kepada anda. Jika anda jadi yatim kerana ayah anda dibunuh dengan kejam, kemudian difitnah walaupun telah meninggal dunia. Tidakkah anda akan mengharapkan keadilan?

1 comment:

  1. adakah ALLAH nak gambarkan pada kita tentang misi dan ciri2 dajjal seperti yg tertulis dalam kalam ALLAH,kalau kita tengok dengan mata kasar kita,memang dia yg digambar itu mempunyai 2biji mata walaupun pakai cermin mata,,tapi kalau kita pejamkan mata kasar kita dan kita cuba melihat ngan matahati,,,,pasti kita terkesan akan cacatnya dia yang digambar,,,,kerana hatinya telah buta kerana ALLAH telah mempatrikan buat selama2nya kerana dia yg di gambar itu acapkali menentang hukum ALLAH dengan logik akal,,,jadi,,,tiada daya upaya utk kita menghukum dia yg di gambar kerana hukumannya nanti telah ditentukan ALLAH.

    ReplyDelete

Komen mengkomer Yong tapis. Yong tak gemor kalau komer singgah dan melalut dengan bahasa mencarut atau bersifat racist. Yong takkan terbitkan. Komen yang ada link iklan akan masuk dalam spam. Tak kira dari penyokong mana-mana parti. Tak puashati? Ini hak tuantanah - untuk terbit atau tidak terbitkan komen mengkomer.