Di sini komer kena lihat dengan hati. Baca dengan otak. Baca sampai habis. Dalam hati ada perasaan. Dalam otak ada akal. Kalau tidak komer tak faham.

MAAF

Semua blog yang ada iklan tersembunyi, iklan jual produk untuk tujuan seks, dan iklan yang menempel di tengah halaman (sama ada menutup teks atau tidak) akan dikeluarkan.

Sunday, 16 June 2013

TAKNAK PATUH, DERHAKA!



Dulu Sultan Kelantan tandatangan untuk sokong tuntutan royalti minyak, Kerajaan Persekutuan dan Petronas tak faham. Sekarang Baginda bertitah. Masih tak faham?

Adakah nanti Kerajaan Persekutan dan Petronas akan melakukan sembah derhaka?

Sama-samalah kita tunggu dan lihat.

Bengap atau derhaka?

8 comments:

  1. Kalau tak patuh juga kepada titah Sultan tentang royalti..memang sahlah mereka ini boleh dianggap sebagai BENGKA ! (Bunyi macam kuih tradisional..he he) iaitu Bengap + Derhaka!

    ReplyDelete
  2. Salam sizzly

    Yong bukan orang Kelantan. Tapi sikitpun takde rase dengki, malahan amat gembira kalau Kelantan dapat royalti.

    Yang teruknya ialah golongan BENGKA di Kelantan. Golongan ini tak malu, duduk dalam Dewan dan mendengar sendiri titah Sultan Kelantan!

    ReplyDelete
  3. Salam Yong

    Cayalah Yong dengan profile picture baru tu. Lawan tetap lawan.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam armal

      Sekarang kan blackout!

      Delete
  4. Orang degil mesti kena piat telinganya.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam Kadri

      Demer kan paling pandai gelor orang derhaka. Sekarang amik ko! Sapa yang derhaka?

      Delete
  5. Salam kak Yong,

    Yg sokong demer tu la "rakyat" pada demer UmNo-BN ..Tu saja yg 'patut/layak' demer bagi bantuan?

    "Derhaka" tu pulak label untuk majoriti rakyat/orang yang tak sokong demer.

    Such is life in negaraku.. kerajaan 49% ..Messy-ya !

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam Hanz

      Haruskah kita menunggu sampai ke akhirat baru dapat "tengok" demer dapat balasan atas perbuatan jahat itu?

      Sekarang kita kena terima dengan hati terbuka?

      Delete

Komen mengkomer Yong tapis. Yong tak gemor kalau komer singgah dan melalut dengan bahasa mencarut atau bersifat racist. Yong takkan terbitkan. Komen yang ada link iklan akan masuk dalam spam. Tak kira dari penyokong mana-mana parti. Tak puashati? Ini hak tuantanah - untuk terbit atau tidak terbitkan komen mengkomer.