Di sini komer kena lihat dengan hati. Baca dengan otak. Baca sampai habis. Dalam hati ada perasaan. Dalam otak ada akal. Kalau tidak komer tak faham.

MAAF

Semua blog yang ada iklan tersembunyi, iklan jual produk untuk tujuan seks, dan iklan yang menempel di tengah halaman (sama ada menutup teks atau tidak) akan dikeluarkan.

Sunday, 22 September 2013

N3 HUJUNG MINGGU: GAJAH PUN PANDAI PAKAI KAKI PALSU (VIDEO)

Gajah ini putus kaki kiri di hadapan kerana menjadi mangsa orang jahat. Penyelamat hidupan liar memasang gajah Asia ini dengan kaki (but) palsu, dan kini dia mendapat semula kakinya. Terima kasih kepada kumpulan pemuliharaan Hidupan Liar Alliance. Oleh kerana but palsu yang perlu diganti selepas setahun disebabkan haus dan lusuh, Chhouk tidak akan dilepaskan kembali ke dalam hutan. Walau bagaimanapun, pegawai-pegawai taman mengatakan "gajah inspirasi" ini mempunyai nafas baru dalam kehidupan.

Lagi kisah haiwan yang menarik di National gegraphic


No comments:

Post a Comment

Komen mengkomer Yong tapis. Yong tak gemor kalau komer singgah dan melalut dengan bahasa mencarut atau bersifat racist. Yong takkan terbitkan. Komen yang ada link iklan akan masuk dalam spam. Tak kira dari penyokong mana-mana parti. Tak puashati? Ini hak tuantanah - untuk terbit atau tidak terbitkan komen mengkomer.