Di sini komer kena lihat dengan hati. Baca dengan otak. Baca sampai habis. Dalam hati ada perasaan. Dalam otak ada akal. Kalau tidak komer tak faham.

MAAF

Semua blog yang ada iklan tersembunyi, iklan jual produk untuk tujuan seks, dan iklan yang menempel di tengah halaman (sama ada menutup teks atau tidak) akan dikeluarkan.

Wednesday, 30 October 2013

PADAN MUKA: AHLI POLITIK DIPENJARA SEUMUR HIDUP KERANA SALAHGUNA KUASA

Jangan ingat ini berlaku di Malaysia.

KEADILAN CHINA STYLE

Bior Yong cerita sikit secara ringkas:

Ahli politik China Bo Xilai (bekas, sebab dah kena pecat) gagal dalam rayuan terhadap hukuman penjara seumur hidup kerana rasuah dan salahguna kuasa.

Isteri bekas ahli Politburo itu, Gu Kailai, 54, telah dijatuhi hukuman mati kerana meracun hingga mati, rakannya, seorang warga British, Neil Heywood. 

Dahsyat!!!

Kat Malaysia pulak begini:

1. KES BUNUH

MANA BOLEH BUNUH ALTANTUYA YANG TIADA PUN DI MALAYSIA

2. KES TIPU

MANA ADA TIPU. INI PEMIMPIN BESAT, OLANG BAIK MAA...

3. KES CURI

TIADA MAAF BAGIMU, WALAU SEPEKET SUSU

4. KES RACUN

TIADA MAAF BAGIMU WALAUPUN SETIN SUSU

Bacalah kes-kes menarik ini di akhbar ini jika komer terlepas. Bukan kena bayor pun.

Sinar harian
Harakahdaily
Businessweek

Ayoh! Kita bentuk Malaysia yang aman! Kita banteras kejahatan! Kita balas balik penghinaan terhadap rakyat Malaysia yang dilakukan oleh BN dengan sewenang-wenangnya! Undilah calon PAS di PRK Sungai Limau!

UNDILAH PAKATAN RAKYAT DI PRK SUNGAI LIMAU!1 comment:

  1. That's - country top guns of power that be - neva gonna happen in our lifetime IF UmNo yang ada terus berkuasa.

    Insya-Allah hanya akan terjadi jika kepimpinan negara berubah, sistem baru tu dapat membudayakan masyakarat madani jadi lebih kondusif untuk Islam berkembang...1 day, maybe... yang entah bila?

    ReplyDelete

Komen mengkomer Yong tapis. Yong tak gemor kalau komer singgah dan melalut dengan bahasa mencarut atau bersifat racist. Yong takkan terbitkan. Komen yang ada link iklan akan masuk dalam spam. Tak kira dari penyokong mana-mana parti. Tak puashati? Ini hak tuantanah - untuk terbit atau tidak terbitkan komen mengkomer.