Di sini komer kena lihat dengan hati. Baca dengan otak. Baca sampai habis. Dalam hati ada perasaan. Dalam otak ada akal. Kalau tidak komer tak faham.

MAAF

Semua blog yang ada iklan tersembunyi, iklan jual produk untuk tujuan seks, dan iklan yang menempel di tengah halaman (sama ada menutup teks atau tidak) akan dikeluarkan.

Sunday, 1 December 2013

USTAZ KAZIM DIPECAT KERANA ANWAR IBRAHIM

Awalnya Yong tak mau nak sambung kisah Ustaz Kazim yang dilantik jadi MT UMNO ni. Gasak dia le nak jadi apa pun. Yong pun bukan peminat dia, walaupun Yong orang Perak.

Tapi Yong nak cerita sikit tentang perangai orang Melayu dan UMNO ni. Mula-mula kita maklum, mengikut orang UMNO, apa-apa saja yang berlaku di Malaysia ini kalau tiada penglibatan Anwar Ibrahim memang tidak sah.

Ustaz Kazim yang ramai ahli PAS, UMNO dan PKR suka sangat tu rupanya sudah lama tidak jadi ahli PAS. Kenapa dia bukan ahli PAS? Ini sebabnya:Haaa....puas hati? Ustaz Kazim sebenarnya dah dipecat dari PAS kerana Anwar Ibrahim. Itule kata macai. Dah lama dah, sejak tahun 2011 lagi....

Orang-orang yang mencanang Ustaz Kazim ahli PAS ini sedor ke tak sedor?

Ada juga khabar yang kata Ustaz kazim telah dipecat dari PAS pada bulan Jun 2013 (bukan 2011) kerana kesalahan berkaitan dengan PRU13. Tetapi Abang Ustaz Kazim pulak kata lain. Baca kenyataan abang dia:

USTAZ MINTA JAWATAN SINAR HARIAN

Rupanya dia sudah lama keluar dari parti PAS, bukan kena pecat kerana mengkritik Anwar Ibrahim, seperi kata macai-macai UMNO. 

Walaupun dia kata dia bukan ahli UMNO, dalam video, tapi hakikatnya orang PAS dah kena tipu kerana ingat Ustaz Kazim ahli PAS! Hahaha...

Malam tadi pula, dia kata dia masih ahli PAS! Dia belum terima dan belum tolak tawaran jadi ahli MT UMNO. Baca di Sinar Harian.

Haduuui! Mamat ini memang mengelirukan.

Ini sebenarnya satu masalah besar kepada orang Melayu yang beragama Islam di Malaysia.

Oleh kerana usaha dakwah Kerajaan tak menarik kepada golongan Islam, sehingga khutbah Jumaat pun cerita tentang bagusnya GST, maka tidak hairan jika ustaz-ustaz kapitalis ini membiak...

Yong sokong usaha pendakwah-pendakwah bebas untuk berdakwah dan mentarbiyah (eh betulke?) supaya kita umat Islam sentiasa berada di jalan yang lurus dan berpegang kepada tali Allah. Tetapi apabila tanggungjawab mulia ini sudah diselit dengan RM, maka peranan itu sudah menjadi cair. Kemudian apabila ustaz-ustaz menjadi agen kepada pihak yang ingin meneruskan hegemony politiknya memperbodohkan orang Melayu dan jelas menolak hukum hudud, kita bertanya, kemana ustaz-ustaz ini nak bawa kita semua?

Jangan salah faham.

Yong bukan bercakap tentang Ustaz Kazim sahaja, tetapi ini termasuk juga yang datang dari negara jiran (Yong dah cerita di sini) yang beroperasi di Lembah Kelang.

Bagi ahli PAS, tak payah kita pening kepala atau susah hati bab Ustaz Kazim nak jadi ahli MT UMNO. 

Kata orang putih: "Don't lose your sleep over it."

Semua ini salah Anwar Ibrahim???

4 comments:

 1. Salam.

  Bagus jugak dia, 2 beradik dia masuk(ahli??) UmNo...deme dengan sound foundation, boleh sound out advises, boleh tolong perbetulkan perangai, budaya UmNo yang teruk seperti salahguna kuasa, jentera awam, benteras rasuah, kan?

  hehe... when do the pi**s fly?? last time i check, they don't but can surely eat a man alive.

  Impossible as it may seems takpa le bior le dia cuba dulu...Dia tak baca sejarah perjalanan politik UmNo kot? As the likes of Us. Firdaus, Nakhaie.. gone with the wind...lmao.. He can always sleep in there.

  We ofc won't lose any sleep over HIStory, GiST (of GST) and such, instead we'd have a sound sleep every passing night. We'll always just sounding off about higher taxes, thats GST & all undoings.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Salam Hanz

   Sikitpun Yong tak hairan dia dilantik jadi ahli MT UMNO. Mungkin kerana Yong cuma bergantung kepada gut-feeling. Jarang gut-feeling ini mengecewakan.

   Alhamdulillah. Yong tidak pernah "mendewa2kan" pendakwah bebas.

   Money talks lauder than other things in this materialistic world. Welcome Birkin bags, diamond rings, snakeskin belt and rolex watches!

   Delete
 2. Asalamualaikum yong... gua memang tak tahupun bahawa dia ni ahli pas, ingatkan ahli umno krn selalu masuk tv gomen.. sapa nak bagi org pas masuk tv gomen... wakaka.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Salam Hati Muda

   Yong ingat dia ahli UMNO sebab namanya pernah disenarai utk bertanding dalam PRU13 dulu.

   Delete

Komen mengkomer Yong tapis. Yong tak gemor kalau komer singgah dan melalut dengan bahasa mencarut atau bersifat racist. Yong takkan terbitkan. Komen yang ada link iklan akan masuk dalam spam. Tak kira dari penyokong mana-mana parti. Tak puashati? Ini hak tuantanah - untuk terbit atau tidak terbitkan komen mengkomer.