Di sini komer kena lihat dengan hati. Baca dengan otak. Baca sampai habis. Dalam hati ada perasaan. Dalam otak ada akal. Kalau tidak komer tak faham.

MAAF

Semua blog yang ada iklan tersembunyi, iklan jual produk untuk tujuan seks, dan iklan yang menempel di tengah halaman (sama ada menutup teks atau tidak) akan dikeluarkan.

Friday, 2 January 2015

CARA SEORANG FACEBOOKER MALAYSIA MENYELAMATKAN TANAMAN KESAYANGANNYA DARI BANJIR (GAMBAR)

Seorang facebooker Zainun Hassan yang meminati tumbuh-tumbuhan dan banyak berkongsi idea tentang tanaman mempunyai cara sendiri untuk menyelamatkan hasil usaha kesayangannya.

Sempat juga dia update statusnya:

RUMAHNYA NAMPAK BUMBUNG SAHAJA

Pondok apakah yang beratap biru itu?

PONDOK BERPELAMPUNG

INILAH TEMPAT MENYELAMATKAN TANAMAN KESAYANGAN

Puan Zainun dan suami ternyata innovatif dan proaktif. Persediaannya menghadapi banjir patut dijadikan contoh dan boleh dikaji dari segi praktikalnya dan adaptasi untuk masyarakat yang sentiasa menghadapi masalah banjir.

Syabbas Puan Zainun.

Maaf Yong masukkan ke dalam blog tanpa bertanya dahulu. Harap Puan Zainun tak marah.

Semoga Puan Zainun, suami dan keluarga tabah menghadapi cabaran ini.

********************

2 comments:

  1. Bila nampak atap/bumbung berwarna biru saya sangkakan pondok panas BN...rupa-rupanya pondok pelampung untuk menyelamatkan motorsikal dan tanaman kesayangan. Otak bergeliga...patut jadi Menteri gantikan Hassan Malik..ooppps...sorry Sir.....

    ReplyDelete
  2. Cool.

    Kalau ler PM. Kabinet dia, MKN, pegawai kerajaan jabatan, agensi berkenaan mampu lebih bersiap siaga, anticipating the worst scenario tempat-2 yg susceptible to such flood, landslides, whats-not, dlm menangani annum natural disaster crisis, kan ker beruntung orang kita. Kalau cin cai cin cai kerja jadi rupa tu ler.

    ReplyDelete

Komen mengkomer Yong tapis. Yong tak gemor kalau komer singgah dan melalut dengan bahasa mencarut atau bersifat racist. Yong takkan terbitkan. Komen yang ada link iklan akan masuk dalam spam. Tak kira dari penyokong mana-mana parti. Tak puashati? Ini hak tuantanah - untuk terbit atau tidak terbitkan komen mengkomer.