Di sini komer kena lihat dengan hati. Baca dengan otak. Baca sampai habis. Dalam hati ada perasaan. Dalam otak ada akal. Kalau tidak komer tak faham.

MAAF

Semua blog yang ada iklan tersembunyi, iklan jual produk untuk tujuan seks, dan iklan yang menempel di tengah halaman (sama ada menutup teks atau tidak) akan dikeluarkan.

Tuesday, 1 December 2015

KALAU MULUT HUSAM TIDAK BOLEH DIGAM, CAMNE?

Kelmarin Husam "mengadap" Dewan Harian PAS.

Ada seramai lebih kurang 100 orang penyokongnya turut bersolidariti di luar Pejabat PAS.Lepas aturcara "mengadap" Tuan Ibrahim Tuan Man mengeluarkan kenyataan:

GAM HUSAM (MKINI)

Diberitakan isu dan bukti penyelewengan yang didakwa Husam berlaku di kelantan akan diteliti oleh Dewan Harian.

Husam disuruh diam.

Yong teringat dulu...dulu...

Ada satu aduan disiplin yang dibawa oleh Zulhazmi Shariff terhadap Zaharudin Muhammad pada tahun 2013? Berita itu masih ada di sini. Boleh baca jika ketinggalan.

Tak jadi apa-apa.

Inikan pula Dewan Harian PAS bukan Jawatankuasa Disiplin. Dan bukan juga SPRM.

Jadi, Yong langsung tidak percaya aduan dan bukti yang dibawa oleh Husam Musa akan diambil tindakan.

Apa jadi kalau Husam Musa enggan tutup mulut?

Apa jadi kalau kami juga enggan tutup mulut?

Kami mohon perlindunganmu ya Allah:

اللَّهُمَّ إنِّي أعُوذُ بِكَ مِنَ البُخْلِ، وَأَعوذُ بِكَ مِنَ الجُبْنِ، وَأعُوذُ بِكَ أنْ أُرَدَّ إِلَى أَرْذَلِ العُمُرِ، وَأعُوذُ بِكَ مِنْ فِتْنَةِ الدُّنْيَا، وَأَعُوذُ بِكَ مِنْ عَذَابِ القَبْرِ

“Ya Allah, aku berlindung kepada-Mu daripada kebakhilan, aku berlindung kepada-Mu daripada sifat pengecut, aku berlindung kepada-Mu daripada nyanyuk, dan aku berlindung kepada-Mu daripada fitnah dunia dan siksa kubur.”


2 comments:

 1. Assalam Yong

  Siserban besar pun ada dalam majlis tu ke?
  Rosak, rosak...........pandangan dia tu bukan boleh pakai pun!

  ReplyDelete
 2. Satu mulut Husam yang disuruh tutup, seribu yang lai akan bangkit menyeru supaya penyelewengan dihentikan kebejatan ditamatkan....
  Bangkai yang besar tak kan boleh ditutup dengan serban lebai.....kalau guna banyak serban pun berbau juga....

  ReplyDelete

Komen mengkomer Yong tapis. Yong tak gemor kalau komer singgah dan melalut dengan bahasa mencarut atau bersifat racist. Yong takkan terbitkan. Komen yang ada link iklan akan masuk dalam spam. Tak kira dari penyokong mana-mana parti. Tak puashati? Ini hak tuantanah - untuk terbit atau tidak terbitkan komen mengkomer.