Di sini komer kena lihat dengan hati. Baca dengan otak. Baca sampai habis. Dalam hati ada perasaan. Dalam otak ada akal. Kalau tidak komer tak faham.

MAAF

Semua blog yang ada iklan tersembunyi, iklan jual produk untuk tujuan seks, dan iklan yang menempel di tengah halaman (sama ada menutup teks atau tidak) akan dikeluarkan.

Thursday, 23 March 2017

PADAH POLITIK SUKA-SUKA

Sudah beberapa hari berlalu selepas tragedi Pengkalan Chepa yang menyaksikan Nik Abduh, Ketua Pemuda PAS kalah dengan mendapat hanya 37 undi dalam perebutan jawatan Timbalan Yang Dipertua PAS. Pemenangnya Dr Izani mendapat 2 undi. Ia satu kekalahan yang memalukan bagi seorang yang memegang pangkat besar di dalam PAS dan juga ahli Parlimen. Yong langsung tak ambil pot tentang kekalahan itu. 

Apa yang lebih menarik ialah respons Ketua Pemuda PAS tersebut terhadap kekalahannya:


 Bertanding untuk jadi MP pun suks-suka jugak ke?:


MB Selangor dan PKR tak perlu riuh rendah. Dia suka-suka jer...


Kan ketua dia dah nafi?


Masa belajar dulu, Yong baca politics ini berasal daripada bahasa Greek tua: Politiká: yang bermasuk the systematic process of governing a state. Maknanya Politik ialah satu proses yang bertujuan untuk mentadbir-urus sebuah negara secara teratur. 

Ia bukan "suka-suka."

Tanyalah mana-mana pemimpin politik di Dunia, termasuk Mugabe, Kim Jong Un, Donald Trump, Putin, Youssef Chahed, Hassan Rouhani, Theresa May, Angela Merkel, Shinzō Abe, Xi Jinping, Joko Widodo...etc... 

Demer ni terlibat dalam politik atau bertanding suka-suka ajer kah?

Politics is too serious a matter to be left to the politicians.
- Charles de Gaulle

SUMBER:

mstarsinarharian

Akan menemui mengkomer!

 KLIK: JOM CHANNEL

1 comment:

  1. Kalau jawapan yg senang tak dapat nak dijawab, macam mana nak jawab masaalah rakyat. Takkan nanti nak jawab suka2 jugak.

    Rakyat bukan suka2 nak dengar jawapan.

    ReplyDelete

Komen mengkomer Yong tapis. Yong tak gemor kalau komer singgah dan melalut dengan bahasa mencarut atau bersifat racist. Yong takkan terbitkan. Komen yang ada link iklan akan masuk dalam spam. Tak kira dari penyokong mana-mana parti. Tak puashati? Ini hak tuantanah - untuk terbit atau tidak terbitkan komen mengkomer.