Di sini komer kena lihat dengan hati. Baca dengan otak. Baca sampai habis. Dalam hati ada perasaan. Dalam otak ada akal. Kalau tidak komer tak faham.

MAAF

Semua blog yang ada iklan tersembunyi, iklan jual produk untuk tujuan seks, dan iklan yang menempel di tengah halaman (sama ada menutup teks atau tidak) akan dikeluarkan.

Tuesday, 25 June 2013

SYUKUR ALHAMDULILLAH, HUJAN TURUN!

Tudia…Tanda hujan dah turun. Nampak garis-garis putih di hadapan dedaun? Itulah dia hujan!

KLIK UNTUK BESARKAN JIKA INGIN MELIHAT TITISAN HUJAN

Sebenarnya hujan turun seciput jer…Tapi tak mengapa. Itupun Yong syukur kepada Allah. Dah boleh buka pintu dan tingkap. Bau asap dah kurang.

Rumah Yong ada aircond hanya di bilik tetamu. Air-cond "on" hanya jika ada tetamu. Yong nak bantu mengurangkan masalah pemanasan global setakat yang mampu dibuat.

Bagaimana nak sejukkan rumah? Guna konsep "water feature." Kalau ada "Ba" (mengikut konsep Pengurusan Pengetahuan Ikujiro Nonaka = bermaksud "ruang") Yong akan kongsi...

4 comments:

 1. wah konsep water feature...harap YONG bole kongsi nanti

  ReplyDelete
 2. DeeDee Yong...

  Walaupun rumah gua ader aircond .... tapi .... Rumah gua cukup panas... panas pasai sikap Wakil Rakyat PR.... hahaha

  C++
  CipanTapirTenuk.Blogspot

  ReplyDelete
  Replies
  1. Salam C++

   Miker guna air-cond cap UG kot?

   Delete
  2. DeeDee Yong...

   Idak ler guna air-cond cap UG... Tapi air-cond gua tue ader label PASS SIRIM... hahaha

   C++
   CipanTapirTenuk.Blogspot

   Delete

Komen mengkomer Yong tapis. Yong tak gemor kalau komer singgah dan melalut dengan bahasa mencarut atau bersifat racist. Yong takkan terbitkan. Komen yang ada link iklan akan masuk dalam spam. Tak kira dari penyokong mana-mana parti. Tak puashati? Ini hak tuantanah - untuk terbit atau tidak terbitkan komen mengkomer.