Di sini komer kena lihat dengan hati. Baca dengan otak. Baca sampai habis. Dalam hati ada perasaan. Dalam otak ada akal. Kalau tidak komer tak faham.

MAAF

Semua blog yang ada iklan tersembunyi, iklan jual produk untuk tujuan seks, dan iklan yang menempel di tengah halaman (sama ada menutup teks atau tidak) akan dikeluarkan.

Sunday, 20 July 2014

VIDEO PANGGILAN TELEFON DARI PUAK PEMISAH YANG DIPINTAS UKRAINE SUDAH KANTOI? SAKSIKAN!

Video pemisah mengaku menembak MH17 kini dipertikaikan. Video ini didakwa telah dicipta sehari sebelum MH17 ditembak, pada 16 Julai 2014, walaupun ia telah diupload pada pagi 18 Julai 2014. 

Persoalannya: 

Bolehkah video youtube ini digunakan sebagai bukti? 
Bagaimana jika suara-suara itu cuma lakonan sahaja? 
Takkan puak pemisah itu tidak sedar kemungkinan percakapan itu akan dipintas?

 

Telah dibuktikan juga pihak pemisah tidak memiliki senjata SA-11 "BUK". Baca di sini.

Logiknya, menembak pesawat MH17 tidak menguntungkan Russia. 

Mengapa Russia mahu mengambil risiko ini, kerana ia hanya menambah permusuhan dengan negara yang terbabit, Belanda, Australia dan Malaysia. Errr...Malaysia tidak bermusuh dengan Russia, tetapi Belanda dan Australia sudah pasti bersekutu dengan US.

Banyak maklumat yang bercanggah dalam tragedi menembak jatuh pesawat MH17 ini. 

Siapa sebenarnya dalang?

Jika US yang terkantoi, cita-cita puak pemisah untuk membentuk negara The Donetsk People's Republic (DNR) akan tercapai.

Akan terungkai juga akhirnya nanti.

3 comments:

 1. Macam sifool jugalah dulu jumpa PEEM dulu nak minta biasiswa dropout....ALLAH SWT MAHA MENGETAHUI....manusia merancang Allah SWT juga merancang tetapi perancanganNYA MAHA RAPI....tiada tolok banding......

  ReplyDelete
 2. DeeDee Yong...

  I've said so..... hehehe...... the day the boy (USA) cried wolf....

  C++
  CipanTapirTenuk.Blogspot

  ReplyDelete

Komen mengkomer Yong tapis. Yong tak gemor kalau komer singgah dan melalut dengan bahasa mencarut atau bersifat racist. Yong takkan terbitkan. Komen yang ada link iklan akan masuk dalam spam. Tak kira dari penyokong mana-mana parti. Tak puashati? Ini hak tuantanah - untuk terbit atau tidak terbitkan komen mengkomer.