Di sini komer kena lihat dengan hati. Baca dengan otak. Baca sampai habis. Dalam hati ada perasaan. Dalam otak ada akal. Kalau tidak komer tak faham.

MAAF

Semua blog yang ada iklan tersembunyi, iklan jual produk untuk tujuan seks, dan iklan yang menempel di tengah halaman (sama ada menutup teks atau tidak) akan dikeluarkan.

Tuesday, 30 June 2015

HIKAYAT SEKAWAN KAMBING (PT 2)

Alkisah kambing-kambing yang menggelarkan diri mereka G18 itu berkumpullah dan mengumpulkan para sahabat yang sama-sama istiqomah dalam peperangan yang berat sebelah ini.

Yang ternyata berat sebelah.

Maklumlah kumpulan yang masih kekal di dalam kandang telah mendapat liputan media milik musuh tradisi yang menyokong kepimpinan yang dipilih secara CHAI.

 UTUSAN

Ooopps! Salah keratan akhbar ke ni? 

Oh tidak.

Cer baca bahagian dalam kotak merah. Baca dan fikir guna otak, bukan siku dan lutut.

"Budaya politik yang memalukan" itu berlaku pada parti PAS sebenarnya - seperti yang dijelaskan dalam video ini:Kalau ikut teori classical psychoanalysis, kondisi ini dinamakan "Freudian Slip."

********************

Agaknya kemana dah perginya kambing-kambing itu?

Jom kita jejaki mereka.Alhamdulillah. Tak jumpa serigalapun.

Top-top semalam ulama kata "cop!":

MALAYSIAKINI

Lalu hari ini Yong tunggu kot-kot ada yang kembali masuk ke kandang. Tapi tiada apa-apa terjadi. Yang kedengaran hanyalah suara mereka bermadah peribahasa Arab yang diselang seli dengan nyanyian nasyid. 

Entah siapa...?? 

Nantikan saja albumnya keluar...Mungkin M. Nasir pun boleh tercengang! Kitapun terhibur dan lupa masalah mangsa banjir yang duduk dalam khemah sambil nyanyi lagu "Dendang Perantau."

Sementara itu G18 pula sudah membesarkan kumpulannya:

 TMI

Kabarnya mereka naik bahtera baru:


Rasanya dah terlambat nak panggil balik.

ADIOS!2 comments:

 1. mari guna balik kata2 hadi;

  Biarlah anjing dan serigala (termasuk barua, broker, tolol) menyalak; kabilah akan tetap sampai ke destinasi - parti baru tetap akan ditubuhkan...

  ReplyDelete
 2. Mat Sabu Hanya perlu launch

  Bersih 4.0

  Untuk bersihkan pembangkang dari anasir ularrrmak sssesat..... Yg malukan agama islam dan menghina org bukan islam setaraf binatang kurap..

  Mohon pasma buka pendaftaran sementara untuk PIP ..dan kemudian absorb ke party baru...

  Kami nak buka cawangan sementara dan pro tem... Bolehlah..

  Kak yong join eh??

  ReplyDelete

Komen mengkomer Yong tapis. Yong tak gemor kalau komer singgah dan melalut dengan bahasa mencarut atau bersifat racist. Yong takkan terbitkan. Komen yang ada link iklan akan masuk dalam spam. Tak kira dari penyokong mana-mana parti. Tak puashati? Ini hak tuantanah - untuk terbit atau tidak terbitkan komen mengkomer.