Di sini komer kena lihat dengan hati. Baca dengan otak. Baca sampai habis. Dalam hati ada perasaan. Dalam otak ada akal. Kalau tidak komer tak faham.

MAAF

Semua blog yang ada iklan tersembunyi, iklan jual produk untuk tujuan seks, dan iklan yang menempel di tengah halaman (sama ada menutup teks atau tidak) akan dikeluarkan.

Friday, 18 December 2015

RUPANYA DAP BIMBANG DENGAN HAJI HADI (VIDEO INSIDE)

Tuan Ibrahim ni pasal apa halakan senapang kepada UMNO ni? Kata Presiden PAS, nak buat kerjasama kan?

Ooopps silap! Dia halakan senapang jer, tapi tak tembak UMNO. Dia tembak DAP sebenarnya.


DAP takut Islam memerintah, hudud dijadikan... oleh kinitv

Oh...rupanya sebab DAP bimbangkan Presiden PAS. Takut PAS memerintah.

Dulu...sebelum PRU13, DAP tak takut PAS pemerintah ke?
Yang mana kita nak percaya ni? Takkan kebenaran itu berubah-ubah mengikut situasi?

Bagaimana pula dengan kenyataan Mufti Perak ni? Boleh percaya ke tidak?

ASTRO AWANI

Baca kenyataan Harussani selepas  Multaqa Serantau Alumni Al-Azhar Malaysia 2015 yang berbunyi:

"Alhamdulillah, saya telah temui orang-orang ini dan semuanya telah setuju untuk dapat kita bersatu padu," 

Tentu DAP ketakutan yang amat sangat kan?

Ustaz, janganle bohong.


Notakaki:

Kawan Yong C++ tanya: "Kat mana boleh tempah baju Melayu untuk lelaki warna pink saiz bukan untuk orang biasa?"

9 comments:

 1. sebab prancangan dah lama.lebai Haid dah bagi saiz baju lamanya untuk ditempah .hadi dah tahu itu semua/.dari warnanya.butang kat mana .smpaing warna apa ,begitu juga hadi dah tahu najib pun warna sama .kesimpulanya malaun ni dah lama berpakat ,yang bodohnya ahli Pas bawahan ayng tak athu apa2,terutama ahli pas terengganu.

  ReplyDelete
 2. knp ler bijan tak peluk idah mcm miharb buat dulu...? haru kalau jadi cam tu...

  ReplyDelete
 3. Sapot ulamak lebih baik drpd bbdg perli mereka..esok di akhirat anda mahu bersama pemimpin dap (kafir) atau bersama ulamak?fikir2kan lah..pemikiran mereka menjangkau ke negeri akhirat yg mana org biasa sukar faham.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Ya bagus Ramboo III, betul, kita yg beriman kpd Allah, Rasul, memang kena ikut cakap ulamak yg betul.

   TAPI ...

   Ulama' ada 2 jenis...ulama' & ulama' su' !!

   Kita kena hati-2 pilih pimpinan kita, takut-2 dibangkit bersama yang jahat (su') akhirat nanti..na'uzubillahi minzalik :

   Di riwayatkan dari Anas bin Malik ra. menuturkan sebuah hadis:

   ﻭَﻳْﻞٌ ِﻷُﻣَّﺘِﻲْ ﻣِﻦْ ﻋُﻠَﻤَﺎﺀِ ﺍﻟﺴُّﻮْﺀِ ﻳَِﺘَّﺨِﺬُﻭْﻥَ ﻫَﺬَﺍ ﺍﻟْﻌِﻠْﻢَ ﺗِﺠَﺎﺭَﺓً ﻳَﺒِﻴْﻌُﻮْﻧَﻬَﺎ ﻣِﻦْ ﺃُﻣَﺮَﺍﺀِ ﺯَﻣَﺎﻧِﻬِﻢْ ﺭِﺑْﺤﺎً ِﻟﻸَﻧْﻔُﺴِﻬِﻢْ ﻻَ ﺃَﺭْﺑَﺢَ ﺍﻟﻠﻪُ ﺗِﺠَﺎﺭَﺗَﻬُﻢْ

   Kebinasaan kepada umatku (datang) dari ulama su’, mereka menjadikan ilmu sebagai barang dagangan yang mereka jual kepada para penguasa untuk mendapatkan keuntungan bagi diri mereka sendiri. Allah tidak akan memberikan keuntungan dalam perniagaan mereka itu. (HR al-Hakim)

   ﺍﻟﻠﻪ ﻋﻨﻪ: ﺇﻥ ﺃﺧﻮﻑ ﻣﺎ ﺃﺧﺎﻑ ﻋﻠﻰ ﻫﺬﻩ ﺍﻷﻣﺔ ﺍﻟﻤﻨﺎﻓﻖ ﺍﻟﻌﻠﻴﻢ. ﻗﺎﻟﻮﺍ: ﻭﻛﻴﻒ ﻳﻜﻮﻥ ﻣﻨﺎﻓﻘﺎً ﻋﻠﻴﻤﺎً؟ ﻗﺎﻝ : ﻋﻠﻴﻢ ﺍﻟﻠﺴﺎﻥ ﺟﺎﻫﻞ ﺍﻟﻘﻠﺐ ﻭﺍﻟﻌﻤﻞ .
   Sayyidina Umar Bin Khoththob r.a. berkata “Sesungguhnya paling aku khuwatirkan dari umat ini adalah para munafiq yang berilmu.”

   Para sahabat r.a. bertanya,

   “Bagaimana orang munafiq tapi ia alim?”

   Sayyidina Umar menjawab,

   “Mereka alim pada lisannya saja tapi tidak dalam hati dan amalannya.”

   Delete
  2. Salam :Tuan, tentulan kami mahu bersama ulamak,bukan ulamak dunia yg bersubahat dgn penzalim.Dalam masa yg sama berkawan dgn MCA.dALAM dap ada orang islam dan berbagai bangsa.Dalam MCA semuanya cina sepet.
   (saya bukan racist).Cuma nak tanya tuan apa dah jadi amanat81, ulamak kesayangan tuan.Ataupun tak lahir lagi!!ULAMAK YG SEBENAR IALAH "MENYATAKAN YG HAK" Walaupun di depan PENZALIM.Ulamak ini tidak akan mengambil apa2 faedah dari si penzalim.

   selamat bermaju jaya PAS/UMNO.

   Delete
  3. bila bergabung pas kena jilat kafir gak

   Delete
 4. DAP tak nak hudud.........Ameno dah 63 tahun laksanakan hudud.! Kah kah kah patut lah umat islam ibarat buih di pantai, ulamak bengong serupe lembu!

  ReplyDelete
 5. Tp cuma tanya org mlayu fham ke hudud dlm erti kata sbnonya...plik ya.. raja mntri polis askar n smuanya 90% mlayu bila hukum x trlksaba knapa asyik slhkan bngsa lain...

  ReplyDelete

Komen mengkomer Yong tapis. Yong tak gemor kalau komer singgah dan melalut dengan bahasa mencarut atau bersifat racist. Yong takkan terbitkan. Komen yang ada link iklan akan masuk dalam spam. Tak kira dari penyokong mana-mana parti. Tak puashati? Ini hak tuantanah - untuk terbit atau tidak terbitkan komen mengkomer.