Di sini komer kena lihat dengan hati. Baca dengan otak. Baca sampai habis. Dalam hati ada perasaan. Dalam otak ada akal. Kalau tidak komer tak faham.

MAAF

Semua blog yang ada iklan tersembunyi, iklan jual produk untuk tujuan seks, dan iklan yang menempel di tengah halaman (sama ada menutup teks atau tidak) akan dikeluarkan.

Saturday, 12 March 2016

"KITA LAWAN JAMAAH ISLAM (PAS), KITA LAWAN JAMAAH AGAMA TUHAN," SPEAKER DUN KELANTAN (VIDEO)

Ini kata Abdullah Ya'kub, Speaker Dewan Undangan negeri Kelantan.

Sifir dia mudah jer:

Parti Islam seMalaysia (PAS) ialah Jamaah Islam
Islam agama Tuhan (Allah SWT)
Melawan Jamaah Islam melawan Tuhan (Allah SWT)
Maknanya melawan PAS melawan Allah SWT.

video

Weh! Nama pun parti! = parti politik. 

Ini pula pandangan Dr Rozaimie Ramle, Pensyarah UPSI:

video

Anak ayam anak itik,
Satu ibu tolong jagakan;
Ajak bersama secara baik, 
Baru hidup tiada permusuhan.



6 comments:

  1. Dr. Rozaimie siapa nak nasihat PAS. PAS ada ratusan kalau tidak ribuan ulamak termasuk ulamak yang tak reti baca kitab Arab. PAS sudah matang dan tak perlukan nasihat orang akademik. PAs sudah lama berjuang dalam politik, pengalaman luas. Ahli akademik ada pengalaman apa? Jadi Pas memang pendahulu dalam kerja dakwah dan perjuangan Islam. Orang lain boleh ketepi. Jangan nak kacau daun!! Orang lain tak undi tak ape sebab kami bukan nak perintah. Kami nak jadi penasihat sahaja. Tuan-tuan faham tak. Ana tulis ni dalam bahasa Melayu dan bukan dalam bahasa Arab!!

    ReplyDelete
  2. Abdul Said

    Betoi, betui...hang tepat!

    Yong klu susah nak masuk mountdweller Yong boleh ke mountdweller88.blogspot.my

    ReplyDelete
  3. sekarang mountdweller dah kena block bersama TMI. Jdi saya wujudkan blog cserminnya

    ReplyDelete
  4. Ada sspa yg tau ke pautan mana2 pasal ucapan speaker DUN Kelantan tu?? Yg attached dlm posting ni sya tk dpt acess ..

    Tq..
    mountdweller88.blogspot.my

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam Osama

      Ini URL dari Facebook:

      https://www.facebook.com/search/top/?q=speaker%20dun%20kelantan

      Delete
  5. Tuhang pas suruh berunding sulit dgn ameno membelakangkn TGNA...?
    Tuhang pas suruh kerajaang brsama ameno di selangor & perak lepas menang pru 2008...?
    Tuhang pas suruh mungkir janji dgn PR & belot kpd rakan tahaluf, sebalik nya tuhang pas juga suruh kerjasama dgn ameno...?
    Tuhang pas suruh presideng maki hamun ahli2 sendiri.... tolol-barua-anjing-babi -kpd ahli sendiri..?
    Jangang kuar pas nnt kuar Islam. ..???

    ReplyDelete

Komen mengkomer Yong tapis. Yong tak gemor kalau komer singgah dan melalut dengan bahasa mencarut atau bersifat racist. Yong takkan terbitkan. Komen yang ada link iklan akan masuk dalam spam. Tak kira dari penyokong mana-mana parti. Tak puashati? Ini hak tuantanah - untuk terbit atau tidak terbitkan komen mengkomer.