Di sini komer kena lihat dengan hati. Baca dengan otak. Baca sampai habis. Dalam hati ada perasaan. Dalam otak ada akal. Kalau tidak komer tak faham.

MAAF

Semua blog yang ada iklan tersembunyi, iklan jual produk untuk tujuan seks, dan iklan yang menempel di tengah halaman (sama ada menutup teks atau tidak) akan dikeluarkan.

Monday, 15 August 2016

AHLI UMNO DIUGUT - TAKUTNYA!


Kita selalu membaca ugutan buat penyokong parti pembangkang. Malahan UMNO berselindung di sebalik undang-undang seperti POCA, Akta hasutan, OSA dan MKN untuk terus mengugut. Ramai yang sudah lali dengan ugutan itu. Ramai juga yang sudah turun naik mahkamah akibat ugutan tersebut.

Kini UMNO melangkah lagi ke belakang. Pemimpin parti itu mengugut ahlinya jika menyertai parti yang baru ditubuhkan. 

SILALAH AMBIL TINDAKAN (SINAR HARIAN)

Pelik betul ugutan itu. Kalau dah jadi ahli parti Bersatu, demer sudah bukan ahli UMNO lagi. Nak ugut macam mana?
  1. Nak tarik balik bantuan kewangan perniagaan? (EKS, MARA, etc).
  2. Nak fitnah jenayah? (liwat, korupsi, etc)
  3. Taknak bagi BR1M?
  4. ...(Tanya penasihat).Alahai...

Sporting la...yeop/yong!

Walaupun Blogger Yong Suka Kuning tidak menjadi ahli Bersatu, tetapi kalau bekas ahli UMNO nak tubuhkan parti baru, Yong tetap mengalu-alukannya. Cuma, seperti yang telah Yong ulang berkali-kali, jangan jadi seperti Semangat 46, atau parti Kita, etc.  Jangan jadi katak, sudah.

Apa?

Macam mana Bersatu nak kerjasama dengan DAP?

Weh! Kalau UMNO boleh kerjasama dengan MCA dan MIC yang sah dan nyata bersifat perkauman, kenapa Bersatu tidak boleh? (Bab ini perlu huraian lagi, Yong akan hurai kemudian, insyaAllah).

PS. Maaf, video berkenaan tidak dapat di-upload.

No comments:

Post a Comment

Komen mengkomer Yong tapis. Yong tak gemor kalau komer singgah dan melalut dengan bahasa mencarut atau bersifat racist. Yong takkan terbitkan. Komen yang ada link iklan akan masuk dalam spam. Tak kira dari penyokong mana-mana parti. Tak puashati? Ini hak tuantanah - untuk terbit atau tidak terbitkan komen mengkomer.