Di sini komer kena lihat dengan hati. Baca dengan otak. Baca sampai habis. Dalam hati ada perasaan. Dalam otak ada akal. Kalau tidak komer tak faham.

MAAF

Semua blog yang ada iklan tersembunyi, iklan jual produk untuk tujuan seks, dan iklan yang menempel di tengah halaman (sama ada menutup teks atau tidak) akan dikeluarkan.

Wednesday, 17 August 2016

TERIMA KASIH NIK AMAR KERANA PERJELAS KEDUDUKAN AMANAH DI KELANTAN!

Pertama kali Yong ucap terima kasih kepada Nik Amar kerana terang-terang menolak Parti Amanah Negara dalam rundingan untuk mendapatkan kerusi bertanding di Kelantan.

MALAYSIAKINI

Kalau ada pemimpin Amanah yang baca blog ini dan melihat hasil poll yang dijalankan, jelas menunjukkan 84% tak sior bersama. Harus diingat yang mengundi dalam poll itu adalah penyokong daripada pelbagai parti. Bukan penyokong Parti Amanah sahaja.

Kalau lepas ini masih ada lagi pemimpin Amanah hidung tak mancung nak bersama dengan PAS lagi, memang hampeh.

PKR jangan pula syok sendiri jadi Lebai Malang.

Tentu ada pemimpin Pakatan Harapan (khususnya Amanah) yang kata demer melihat senario lebih luas @ jangka panjang. Bukan "takde jangka" (kata demer) macam blogger.

Lawak! Lawak! Lawak!

Hangpa nampak apa dari pentas ceramah?

Bila nak kena buat soalan di Parlimen, masa tu hangpa cari kami.

Jelas, hangpa tak nampak apapun dari pentas ceramah.

Ooopps tertukar dialek Kedah pulak.

Sebab apa tukar? Sebab perubahan mungkin berlaku di Kedah. Bukan di Kelantan. Dan "remotely" di Perak.

Maaf, kalau Yong kasar bahasa kali ini.

Penyakit pelaku politik (Political actors) di Malaysia ialah demer dikelilingi pengampu dan pengambil kesempatan yang bagi feedback bagus-bagus sahaja. Standard kerja tak setara mana, tetapi tunjuk macam bagus sangat. Gambar mesti banyak. Social marketing, kononnya. Itu belum lagi kerja ex-walaun yang suka maki hamun dalam facebook.

Tentu sahabat Yong Cenangau Daunkari, C++ dan Chor the Sniper setuju.

6 comments:

  1. pas dah mula kecut telur dah bila halang amanah nak bertanding di kelantan...siapa pas nak halang parti lain bertanding? PKR boleh la pas perbodohkan...

    ReplyDelete
  2. DeeDee Yong...

    Depa bukan mau dengar dan amik iktibar... Hahaha... Nasib la labu... Hahaha

    C++
    CipanTapirTenuk.Blogspot

    ReplyDelete
    Replies
    1. Itu le pasal. Konon depa je paling tau. Kita pengundi tak tau apa-apa. Menganga jer.

      Besar sangat ke pangkat dalam parti tu?

      Delete
  3. tak pe biarkan...selepas arwah tok guru tiada mcam2.. skg pon tgok wakil2 rakyat pas mcam dah kaya bnyak

    ReplyDelete
  4. Pas misti faham, keselurohan Rakyat Kelantan bukan semuanya penyokong Pas,.mereka ada yg menyokong Amanah dan PKR,.siapa Mohd Amar dimarahi Rakyat sedar lah wahai Lebai keparat ni,...

    ReplyDelete

Komen mengkomer Yong tapis. Yong tak gemor kalau komer singgah dan melalut dengan bahasa mencarut atau bersifat racist. Yong takkan terbitkan. Komen yang ada link iklan akan masuk dalam spam. Tak kira dari penyokong mana-mana parti. Tak puashati? Ini hak tuantanah - untuk terbit atau tidak terbitkan komen mengkomer.