Di sini komer kena lihat dengan hati. Baca dengan otak. Baca sampai habis. Dalam hati ada perasaan. Dalam otak ada akal. Kalau tidak komer tak faham.

MAAF

Semua blog yang ada iklan tersembunyi, iklan jual produk untuk tujuan seks, dan iklan yang menempel di tengah halaman (sama ada menutup teks atau tidak) akan dikeluarkan.

Monday, 28 November 2016

TSUNAMI DI SABAH

Mula-mula ramai tak ambil endah Shafie Apdal buat apa pun. Malahan ada yang memperlekehnya. Maklumlah...kononnya dia menang sebagai Naib Presiden UMNO pun sebab orang UMNO Semenanjung yang sokong. Orang Sabah bukan tahu apa-apa. Diorang tau ikut aja.

Haha...sekarang apa macam?

Kemana Shafie pergi, dia tetap mendapat sambutan yang hangat.

Biar gambar berbicara:

Di Sandakan:
Di Lahad Datu:
Di Kudat:Di Sepanggar:

Apa yang diharapkan oleh UMNO apabila Parti Warisan Sabah ditubuhkan (penjenamaan semula sebuah parti lama), adalah - Shafie akan terpencil dan terkontang-kanting dengan parti barunya - macam adik Pairin Kitingan, Jeffry Kitingan. 

Tetapi telahan itu ternyata meleset. Rakyat Sabah amat dahagakan cerita sebenar. Mereka tidak mahu lagi terkepung dalam sindrom "naivety" yang menyebabkan mudah diperdaya oleh pemimpin yang pandai putar alam.

Sebab itu agaknya, perkara berikut ini terjadi, walaupun ternyata dia hanya membawa budaya keganasan:

JAMAL BOLEH MASUK SABAH

Buktikan UMNO Sabah tidak begitu terdesak sehingga sanggup nak bawa masuk pemain import yang selalu main kasar. 

Tetapi urang Sabah ndak takut. 3 comments:

 1. DeeDee Yong...

  Sabah untuk Bangsa Sabah... Huhu

  C++
  CipanTapirTenuk.Blogspot

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kalau Sabah bukan untuk urang Sabah, takkan untuk orang Pakistan dan geng Om?

   Delete
 2. Hebat org Sabah ni yong
  Semoga berjaya...

  ReplyDelete

Komen mengkomer Yong tapis. Yong tak gemor kalau komer singgah dan melalut dengan bahasa mencarut atau bersifat racist. Yong takkan terbitkan. Komen yang ada link iklan akan masuk dalam spam. Tak kira dari penyokong mana-mana parti. Tak puashati? Ini hak tuantanah - untuk terbit atau tidak terbitkan komen mengkomer.