Di sini komer kena lihat dengan hati. Baca dengan otak. Baca sampai habis. Dalam hati ada perasaan. Dalam otak ada akal. Kalau tidak komer tak faham.

MAAF

Semua blog yang ada iklan tersembunyi, iklan jual produk untuk tujuan seks, dan iklan yang menempel di tengah halaman (sama ada menutup teks atau tidak) akan dikeluarkan.

Thursday, 11 September 2014

INI SAH KES TAK TAKUT DERHAKA (VIDEO)Apa kata Perdana Menteri yang paling lama memerintah Malaysia mengenai senarai nama calon untuk jawatan Menteri Besar.

MAHATHIR BUKAN ULAMA

Yang sibuk pertahankan nak hantar 3 nama tu...takut derhaka, kan?

Dr Mahathir tak takut - derhaka kepada Raja.

Sudah lama dia buat kerja (jadi PM) tanpa takut derhaka.

Mana-mana pentaksub Ketuanan Suruhanjaya Reid jika tak setuju, jangan marah Yong. Marah Dr Mahathir.

Jangan buat alasan Dr Mahathir bukan orang Melayu pulak...

Kalau dia bukan orang Melayu, mana boleh anaknya jadi Menteri Besar Kedah, kan, kan, kan?

Itupun tentu UMNO/BN hantar 1 nama saja kepada Sultan Kedah.

4 comments:

 1. Tak tahu pulak yong suka hijau.
  Klau dilihat sejarah, imam Hanafi, imam Malik, imam Shafie dan Hambalii semuanya derhaka pada sultan atau (pemerintah) yg zalim. Bagaimana ulama' masa kini takut derhaka pada manusia yg jelas zalim, manusia yg tak takut tuhan???

  ReplyDelete
  Replies
  1. Salam tldm

   Yong suka kunin sebenornya. Tapi atas nasihat sorang ustaz, dia suruh tukar ke hijau.

   Wala' jer...

   Delete
 2. soalan nya kat padang mahsyar nanti boleh ke sultan tolong? yang menolong kita sesiapa yang mendapat syafaat nabi muhammad s.a.w
  so yang paling penting kat dunia ni kita jangan derhaka kat ibu ayah kita kerana syurga di bawah tapak kaki ibu.. dan takut lah kamu kepada allah itu saja

  ReplyDelete
  Replies
  1. Salam abu nawas

   Setuju. Takde ibu bapa takde le kita.

   Delete

Komen mengkomer Yong tapis. Yong tak gemor kalau komer singgah dan melalut dengan bahasa mencarut atau bersifat racist. Yong takkan terbitkan. Komen yang ada link iklan akan masuk dalam spam. Tak kira dari penyokong mana-mana parti. Tak puashati? Ini hak tuantanah - untuk terbit atau tidak terbitkan komen mengkomer.